Ga terug
Romige knoflookkip met spinazie en Parmezaan in een zwarte kom, geserveerd op een houten tafel – keto crockpot recept.

Romige Knoflookkip uit de Crockpot – Keto & Makkelijk

Deze romige knoflookkip met spinazie en Parmezaan uit de crockpot is een eenvoudig keto-recept dat weinig voorbereiding vraagt. De kip wordt langzaam gegaard in een romige saus met knoflook, Parmezaanse kaas en voedzame spinazie. Ideaal voor drukke dagen, boordevol smaak, gezonde vetten en eiwitten – perfect binnen een koolhydraatarm dieet.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4
calorieën 480 kcal
Recept Schaalbaar

Ingrediënten

  • 600 g kipfilet of kippendijen
  • 200 g verse spinazie
  • 200 ml slagroom
  • 100 g roomkaas
  • 75 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 tl uipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl zout
  • ½ tl zwarte peper
  • 1 el olijfolie of boter

Bereidingswijze

  • Vet de binnenkant van de crockpot in met olijfolie of boter.
  • Leg de kipfilets of kippendijen onderin de crockpot.
  • Meng in een kom de slagroom, roomkaas, Parmezaanse kaas, knoflook, uipoeder, paprikapoeder, zout en peper. Giet dit mengsel over de kip.
  • Zet de crockpot op lage stand en laat 4-5 uur garen.
  • Voeg de spinazie toe in de laatste 30 minuten en roer door.
  • Serveer de romige kip met spinazie bijvoorbeeld met bloemkoolrijst of courgettenoedels.
  • Dit gerecht is heerlijk romig en perfect voor een keto-lifestyle!

Voedingswaarden

Voedingswaarden per portie
  • Calorieën: 340 kcal
  • Eiwitten: 40 g
  • Vetten: 35 g
  • Koolhydraten: 5 g
Trefwoord crockpot, Keto, low carb, Parmezaanse kaas, romige kip, spinazie