Pittige romige ovenschotel met koolrabi en kip koolhydraatarm & ketoproof
Deze pittige, romige ovenschotel met koolrabi en kip is een heerlijke koolhydraatarme maaltijd boordevol smaak. Perfect voor een keto-lifestyle en ideaal als snelle, voedzame avondmaaltijd.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Europees
Porties 4
calorieën 480 kcal
Recept Schaalbaar
- 600 g koolrabi, geschild en in dunne plakjes
- 300 g kipfilet, in blokjes
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 rode ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode peper fijngehakt, of meer naar smaak
- 150 ml slagroom
- 100 g roomkaas, bijv. Philadelphia
- 100 g geraspte kaas, cheddar of pittige oude kaas
- 1 tl paprikapoeder
- ½ tl chilipoeder
- ½ tl komijnpoeder
- ½ tl cayennepeper optioneel, voor extra pittigheid
- 1 el olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Verwarm de oven voor op 200°C.
Blancheer de koolrabiplakjes 5 minuten in kokend water en giet af.
Kip en groenten bakken:
Verhit de olijfolie in een pan en bak de kipblokjes met de kruiden (paprikapoeder, chilipoeder, komijn, cayennepeper, zout en peper) tot ze gaar zijn.
Voeg de ui, knoflook, rode peper en paprika toe en bak nog 3 minuten mee.
Voeg de slagroom en roomkaas toe aan de pan en roer goed door tot een romige saus ontstaat.
Verdeel de helft van de koolrabiplakjes over een ingevette ovenschaal.
Schep de helft van het kipmengsel erover.
Herhaal met de rest van de koolrabi en de kip.
Bestrooi met geraspte kaas.
Bak in de oven voor 25 minuten, tot de kaas mooi goudbruin is.
Voedingswaarden per portie
- Calorieën: 480 kcal
- Eiwitten: 35 g
- Vetten: 35 g
- Koolhydraten: 8 g
Trefwoord keto ovenschotel, kip, koolhydraatarm recept, koolrabi, pittige ovenschotel