Ga terug
Koolhydraatarme ovenschotel met koolrabi en kip in ovenschaal

Pittige romige ovenschotel met koolrabi en kip koolhydraatarm & ketoproof

Deze pittige, romige ovenschotel met koolrabi en kip is een heerlijke koolhydraatarme maaltijd boordevol smaak. Perfect voor een keto-lifestyle en ideaal als snelle, voedzame avondmaaltijd.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Europees
Porties 4
calorieën 480 kcal
Recept Schaalbaar

Ingrediënten

  • 600 g koolrabi, geschild en in dunne plakjes
  • 300 g kipfilet, in blokjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper fijngehakt, of meer naar smaak
  • 150 ml slagroom
  • 100 g roomkaas, bijv. Philadelphia
  • 100 g geraspte kaas, cheddar of pittige oude kaas
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl chilipoeder
  • ½ tl komijnpoeder
  • ½ tl cayennepeper optioneel, voor extra pittigheid
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Blancheer de koolrabiplakjes 5 minuten in kokend water en giet af.
  • Kip en groenten bakken:
  • Verhit de olijfolie in een pan en bak de kipblokjes met de kruiden (paprikapoeder, chilipoeder, komijn, cayennepeper, zout en peper) tot ze gaar zijn.
  • Voeg de ui, knoflook, rode peper en paprika toe en bak nog 3 minuten mee.
  • Voeg de slagroom en roomkaas toe aan de pan en roer goed door tot een romige saus ontstaat.
  • Verdeel de helft van de koolrabiplakjes over een ingevette ovenschaal.
  • Schep de helft van het kipmengsel erover.
  • Herhaal met de rest van de koolrabi en de kip.
  • Bestrooi met geraspte kaas.
  • Bak in de oven voor 25 minuten, tot de kaas mooi goudbruin is.

Voedingswaarden

Voedingswaarden per portie
  • Calorieën: 480 kcal
  • Eiwitten: 35 g
  • Vetten: 35 g
  • Koolhydraten: 8 g
Trefwoord keto ovenschotel, kip, koolhydraatarm recept, koolrabi, pittige ovenschotel