Keto roergebakken paksoi met sesam en knoflook – Snel en smaakvol bijgerecht
Keto roergebakken paksoi met sesam en knoflook is een snel en smaakvol bijgerecht. Boordevol voedingsstoffen, licht pittig en klaar in enkele minuten — perfect passend binnen een koolhydraatarm of ketogeen eetpatroon.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Bijgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 4
calorieën 95 kcal
Recept Schaalbaar
- 500 g paksoi (grof gesneden)
- 2 el sesamolie (of olijfolie)
- 3 tenen knoflook (fijngehakt)
- 2 el sojasaus (of kokosaminos voor glutenvrij)
- 1 tl gemberpoeder (of vers geraspt)
- 1 el geroosterde sesamzaadjes
- Snufje chilivlokken (optioneel, voor pittigheid)
Was de paksoi en snijd de stelen en bladeren grof in stukken.
Verhit de sesamolie in een wok of ruime koekenpan.
Voeg de knoflook en eventueel gember toe, bak kort tot het begint te geuren.
Doe de paksoi in de pan en roerbak 3-4 minuten, tot de bladeren geslonken zijn en de stelen nog een beetje knapperig.
Voeg de sojasaus en chilivlokken toe en roer nog 1 minuut mee.
Haal de pan van het vuur en bestrooi met geroosterde sesamzaadjes.
Voedingswaarden per portie
- Calorieën: 95 kcal
- Eiwitten: 63 g
- Vetten: 8 g
- Koolhydraten: 4 g
Trefwoord keto paksoi recept, koolhydraatarm bijgerecht, Aziatisch keto gerecht, paksoi roerbakken, sesam knoflook keto