Ga terug
Keto roergebakken paksoi met sesam en knoflook, geserveerd op een donker keramieken bord op een donkere houten tafel met linnen doek.

Keto roergebakken paksoi met sesam en knoflook – Snel en smaakvol bijgerecht

Keto roergebakken paksoi met sesam en knoflook is een snel en smaakvol bijgerecht. Boordevol voedingsstoffen, licht pittig en klaar in enkele minuten — perfect passend binnen een koolhydraatarm of ketogeen eetpatroon.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 4
calorieën 95 kcal
Recept Schaalbaar

Ingrediënten

  • 500 g paksoi (grof gesneden)
  • 2 el sesamolie (of olijfolie)
  • 3 tenen knoflook (fijngehakt)
  • 2 el sojasaus (of kokosaminos voor glutenvrij)
  • 1 tl gemberpoeder (of vers geraspt)
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes
  • Snufje chilivlokken (optioneel, voor pittigheid)

Bereidingswijze

  • Was de paksoi en snijd de stelen en bladeren grof in stukken.
  • Verhit de sesamolie in een wok of ruime koekenpan.
  • Voeg de knoflook en eventueel gember toe, bak kort tot het begint te geuren.
  • Doe de paksoi in de pan en roerbak 3-4 minuten, tot de bladeren geslonken zijn en de stelen nog een beetje knapperig.
  • Voeg de sojasaus en chilivlokken toe en roer nog 1 minuut mee.
  • Haal de pan van het vuur en bestrooi met geroosterde sesamzaadjes.

Voedingswaarden

Voedingswaarden per portie
  • Calorieën: 95 kcal
  • Eiwitten: 63 g
  • Vetten: 8 g
  • Koolhydraten: 4 g
Trefwoord keto paksoi recept, koolhydraatarm bijgerecht, Aziatisch keto gerecht, paksoi roerbakken, sesam knoflook keto