Keto pastasaus met gehakt & gekarameliseerde ui
Deze slowcooked keto pastasaus met gehakt en gekarameliseerde ui is vol van smaak, makkelijk te maken en koolhydraatarm. Ideaal voor drukke dagen of als meal prep.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4
calorieën 330 kcal
Recept Schaalbaar
- 4 middelgrote uien, in dunne ringen
- 2 eetlepels roomboter,
- 400 g rundergehakt, mager of half-om-half
- 500 ml passata,
- 1 blik 400 g Mutti Polpa (tomatenblokjes) 400 g Mutti Polpa (tomatenblokjes)
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- ½ theelepel chilivlokken, optioneel
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel zout, peper naar smaak
- 1 theelepel erythritol, optioneel, voor zoetbalans
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas, optioneel
- Verse basilicum voor afwerking
- 400 g keto pasta, courgette-noodles, shirataki of low-carb alternatief
Karamelliseer de uien in de crockpot: voeg de uien, roomboter en een snufje zout toe. Zet op low voor 6–8 uur of high voor 4 uur. Roer tussendoor indien mogelijk.
Voeg het rauwe gehakt toe en breek dit goed los met een lepel.
Voeg knoflook, tomatenpuree, passata, Mutti Polpa, olijfolie, oregano, basilicum, chilivlokken, zout en peper toe. Roer goed door.
Laat de saus 4 uur op high of 6–7 uur op low garen, met deksel.
Proef en breng op smaak met zout, peper en eventueel erythritol.
Laat de saus de laatste 30–45 minuten zonder deksel indikken.
Serveer met warme keto pasta en werk af met Parmezaanse kaas en verse basilicum.
Voedingswaarden per portie (zonder pasta)
- Calorieën: 330 kcal
- Eiwitten: 22 g
- Vetten: 23 g
- Koolhydraten: 6 g
Trefwoord keto pastasaus, slowcooker, crockpot, gehaktsaus, koolhydraatarm, courgette pasta, meal prep